Меню сайту

Користувачам

Інформаційно

Реклама

Наше опитування
Як Ви проводите свій вільний час?
Всього відповідей: 38

Наша кнопка
Розмісти нашу кнопку на своєму сайті:

Погода

Курс валют

Головна » 2010 » Квітень » 8 » Співробітникам ДАІ дозволили стріляти у п'яних водіїв
00:45
Співробітникам ДАІ дозволили стріляти у п'яних водіїв
Даішникам дозволили застосовувати табельну зброю, якщо нетверезі водії погрожують їм.

Державна автомобільна інспекція МВС України на тлі випадків, що почастішали останнім часом, коли учасники дорожнього руху, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, погрожують життю співробітників міліції, попереджає, що для припинення протиправних дій працівники ДАІ застосовуватимуть всі надані законом засоби, у тому числі вогнепальну зброю.


Як повідомили у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України, у відомстві наголосили, що останнім часом працівникам Державтоінспекції доводилося неодноразово застосовувати табельну зброю для припинення грубих правопорушень, затримання зловмисників, а також захисту свого життя і здоров'я.

"У подібних випадках правопорушники, котрі, як правило, перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, поводяться надзвичайно зухвало і не лише погрожують працівникам міліції, а й відкрито зазіхають на їхнє життя", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що наприкінці березня поточного року у місті Біла Церква співробітникам дорожньо-патрульної служби довелося застосувати табельну вогнепальну зброю, аби захистити своє життя. Під час нічного патрулювання на вимогу працівника Державтоінспекції зупинитися водій автомобіля Toyota Land Cruiser продовжив рух. Автомобіль зупинився лише після переслідування міліціонерами. Як з'ясувалося, за кермом був 22-річний водій у нетверезому стані. Документів на автомобіль він не мав. Через деякий час на місце прибув власник Toyota - місцевий підприємець.

Погрожуючи працівникам міліції неприємностями по службі, він почав вимагати не застосовувати заходів адміністративного впливу відносно п'яного водія. Коли ж побачив, що інспектори складають протокол, чоловік несподівано сів за кермо джипа і двічі в'їхав у патрульну машину, дуже її пошкодивши. Після цього господар джипа скерував автомобіль на одного з прапорщиків міліції.

Намагаючись зупинити авто, міліціонери згідно зі ст. 15 Закону України "Про міліцію" застосували табельну зброю. У результаті з пробитим колесом водій Toyota зник з місця пригоди. Наразі всіх учасників цього інциденту встановлено, автомобіль порушника вилучено і відправлено на експертизу. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи.

У ДАІ наголошують, що в подібних ситуаціях інспектори мають право стріляти на ураження. Водночас у відомстві зазначають, що всім необхідно пам'ятати, що життя людини є найбільшою цінністю. "Проте не має сенсу заради п'яної примхи ставити під загрозу життя інспектора ДАІ", - сказано у повідомленні.
Категорія: Україна | Переглядів: 724 | Додав: vityaba
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Профіль
Гість міста

Повідомлення:

Група:
Гості
Час: 21:42

Гість, ми раді вас бачити. Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Введіть логін:

Введіть пароль:




Зарегистрироваться!Восстановить пароль!




Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Друзі
Наше-Рідне
«АНЕКДОТИ З УКРАЇНИ» - Нові та найкращі анекдоти української мережі

ЄВРО 2012
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

Топ коментаторів
Petro
Репутація: 4
Стать: Чоловік
Коментарів: 375
vityaba
Репутація: 3
Стать: Чоловік
Коментарів: 316
GeraldSaps
Репутація: 0
Стать: Чоловік
Коментарів: 252
Roberthuch
Репутація: 0
Стать: Чоловік
Коментарів: 148
Dwaynemem
Репутація: 0
Стать: Чоловік
Коментарів: 92


Dubno ©2024 При копіюванні матеріалів, посилання на сайт обов'язкове!